gallery/logo_a4_fc kopie zonder wit

Mediation

AMI Mediation

gallery/Schermafbeelding 2020-07-07 om 20.16.08

Uw mediator:

Naam:          Martin van der Plas

Geboren:      01-11-1969

Gezin:           29 jaar getrouwd, één (volwassen) dochter

Hobbies:      Golf, vissen, reizen (met een sterke voorkeur voor Zuid Afrika)

 

Over Martin:

Martin is een spontane, eerlijke persoonlijkheid met een "no nonsense" houding.

Hij is een echte levensgenieter die positief in het leven staat en altijd probeert

het beste uit zichzelf en anderen te halen. Naast zijn werk als mediator is Martin in het dagelijks leven ook voorganger van een evangelisch - charimatische gemeente in Rotterdam Kralingen.

 

Steekwoorden die zijn karakter beschrijven:

- Oprecht                               - Empatisch

- Geïnteresseerd                  - Positief

- Betrokken                           - Bourgondiër

- Direct                                  - Gepassioneerd

- Geduldig                             - Mensenmens

is een onderdeel van AMI Services.

Deze organisatie is in 2007 opgericht en biedt een breed scala aan trainingen, persoonlijke begeleiding, hulp bij conflicthantering en diverse andere dienstverlening. De doelgroep bestaat zowel uit bedrijven als particulieren.

 

De naam AMI is zeer zorgvuldig gekozen.

In het Hebreeuws betekent AMI    עמי    "betrouwbaar" of "de betrouwbare".

Het is onze overtuiging dat betrouwbaarheid verreweg de meest belangrijke eigenschap is als basis voor iedere goede samenwerking! 

Daarom is betrouwbaarheid niet zomaar iets wat we binnen onze organisatie hoog in het vaandel hebben staan of nastreven... het is DE basishouding van waaruit we werken!

 

In iedere situatie waarin mediation gewenst of nodig is, is er sprake van een zekere mate van conflict tussen partijen.

Helaas is in zo'n situatie vertrouwen over en weer vaak één van de eerste zaken die, als gevolg van het conflict, onder druk komt te staan. Wanneer een conflict wat langer voortduurt maakt het zicht op de werkelijke belangen (datgene waar het echt om draait) vaak plaats voor ingenomen standpunten en meningen waarmee partijen elkaar over en weer van hun gelijk willen overtuigen.

In zo'n situatie lukt het partijen vaak niet meer om elkaar nog echt te horen, laat staan dat er sprake is van vertrouwen over en weer.

Het is de taak van de mediator om in dit soort situaties neutraal op te treden, of zoals dat ook wel genoemd wordt: "meerzijdig partijdig" te zijn. Dit "meerzijdig partijdig zijn" betekent dat de mediator in het proces de belangen van beide partijen evenredig behartigt. De enige uitzondering die wij hier in maken betreft de belangen van eventueel betrokken kinderen... hun belang heeft bij ons namelijk altijd de hoogste prioriteit! Binnen AMI mediation zijn wij van mening dat absolute betrouwbaarheid de enige basis is waarop dit werkelijk kan. In de praktijk betekent dit dat wij alle partijen open en eerlijk, vanuit een transparante houding, benaderen en vanuit diezelfde houding hun belangen behartigen. Kortom: "what you see is what you get!"

Christelijke mediation...

Bestaat er eigenlijk wel zoiets als christelijke mediation?  Ik denk het niet als ik eerlijk ben.

Het proces van mediation is een op zichzelf staand en uniform proces. Er zijn gelukkig wel christelijke mediators, waar ik er zelf één van ben. Als christelijke mediatior zal ik het mediation proces uiteraard benaderen vanuit christelijke normen en waarden. Indien gewenst kunnen en zullen deze normen en waarden, met respect voor ieders eigen geloofsbeleving, ook een plaats krijgen in de gesprekken.