gallery/logo_a4_fc kopie zonder wit

Mediation

 "It takes both sides

                             to build a bridge"

gallery/andrea-sonda-nw2H5tAhR4I-unsplash
gallery/anne-nygard-G7eIFGKJA-w-unsplash

Kosten

Wij werken met een vast uurtarief  van €150,- (exclusief BTW) per uur. Dit tarief is van toepassing op al onze werkzaamheden. Eventuele reiskosten of buitengewone kosten zoals (in overleg) inhuren van expertise, telefoonkosten naar het buitenland etc. worden apart in rekening gebracht. De uiteindelijke kosten van mediation zijn voor iedere situatie anders. Het hangt er van af hoeveel sessies er nodig zijn om tot een oplossing te komen.

Hierbij spelen de mate van escalatie van het conflict en de onderhandelingsbereidheid van de partijen uiteraard een grote rol. De kosten van mediation zijn altijd fors lager dan wanneer partijen elk een eigen jurist inschakelen om de gang naar de rechter te maken.

Gesprekken

Gesprekken met particulieren vinden altijd plaats in ons kantoor in Rotterdam.

In geval van bedrijfsmediation wordt in onderling overleg een locatie gekozen.

Voor ieder gesprek wordt standaard een blok van 2 uur gereserveerd in de agenda.

In 90% van de gevallen wordt deze tijd ook volledig benut. Mocht het een keer voorkomen dat een gesprek eerder afgerond kan of moet worden, wordt uiteraard alleen de werkelijke tijdsduur van het gesprek berekend.

 

gallery/Schermafbeelding 2021-01-12 om 12.36.50

Wie betaald?

In de meeste gevallen worden de kosten 50/50 verdeeld onder de partijen. Maar hier kunt u uiteraard ook andere afspraken over maken. In bepaalde gevallen kan mediation plaatsvinden binnen de regeling voor gesubsidieerde bijstand. Dit heet "mediation onder toevoeging". Wanneer u beneden een bepaalde inkomensgrens valt kunt u gebruik maken van deze regeling. Deze subsidie wordt verleend door de Raad voor Rechtsbijstand. Ze kent deze subsidie alleen toe via MFN mediators die bij de Raad staan ingeschreven. AMI mediation doorloopt momenteel het (langdurige) proces om hiervoor ingeschreven te worden, de verwachting is dat onze inschrijving eind 2021 een feit zal zijn. Op dit moment bieden wij dus nog geen mediation onder toevoeging aan. Wanneer u een rechtsbijstand verzekering heeft is het de moeite waard om te onderzoeken of deze de kosten voor mediation dekt!

Annuleren

Een afspraak kunt u tot 48 uur van te voren kosteloos afzeggen.

Indien een annulering echter plaatsvind binnen 48 uur voor aanvang, wordt de geplande afspraak in rekening gebracht. Annuleren kan alleen op werkdagen tijdens kantooruren.

 

gallery/Schermafbeelding 2021-01-12 om 11.58.57
gallery/josh-appel-NeTPASr-bmQ-unsplash

Maatwerk

Binnen onze visie vraagt ieder mediationtraject om maatwerk.

Om dit te kunnen bieden zijn wij wij van mening dat persoonlijk contact de beste start is. Daarom beginnen we graag met een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek, wat ongeveer 30 - 45 minuten duurt, onderzoeken we samen wat AMI mediation voor u zou kunnen betekenen in uw specifieke situatie.

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis. 

gallery/Schermafbeelding 2021-01-12 om 12.30.27